ukenru
okupanti-zdiysnili-464-voyennikh-zlochiniv-proti-kulturnoyi-spadschini-ukrayini

Окупанти здійснили 464 воєнні злочини проти культурної спадщини України

 • 93740 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Російські окупанти здійснили вже 464 воєнні злочини проти культурної спадщини України. Про це в Telegram повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, передає УНН.

Цитата

"Станом на 11 серпня 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало вже 464 епізоди воєнних злочинів росії проти української культурної спадщини", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Злочини зафіксовано на території 14 областей. Найбільше – у Харківській та Донецькій областях (по 104), а також у Київській (79).

Окрім того, окупанти знищили або пошкодили 162 релігійні об’єкти, з них 53 перебувають на обліку як пам’ятки історії, архітектури та містобудування.

Також руйнацій та пошкодження зазнали 51 меморіальний пам’ятник на честь історичних особистостей та подій ХХ-ХХІ століття, 34 будівлі та комплекси музеїв і заповідників, 114 споруд будинків культури, театрів та бібліотек.

Нагадаємо

Російські окупанти зруйнували в Україні близько 100 бібліотек, пошкодили – 221. Найбільше від дій рашистів потерпають бібліотеки Донецької області.

Українські Національні Новини

Війна