okupanti-sprovokuvali-ekologichnu-katastrofu-na-zaes-energoatom

Окупанти спровокували екологічну катастрофу на ЗАЕС – Енергоатом

 • 513999 переглядiв

Цитата

"Наслідки злочинної діяльності рашистів на Запорізькій АЕС призводять ще й до екологічної катастрофи. Вони нищать важливу екологічну складову роботи станції. Внаслідок зупинки енергоблоків станції тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач ЗАЕС, у результаті чого температура води впала до близько +13 градусів. Це призвело до масового вмирання риби у ставку", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, у ставку є два види риб – тепловодна терапія та азійський сом. Їх завезли близько 25 років тому. Риби виконували санітарну функцію: знищували зелені водорості й забезпечували чистоту охолоджувальних трубок конденсатора турбіни.

За сприятливих умов, коли температура взимку не опускалася нижче +18 градусів, риба розмножувалася. Як повідомили в "Енергоатомі", якщо температура води у ставку-охолоджувачі не підвищиться найближчим часом, на берег викине близько тисячі тонн дохлої риби.

Нагадаємо

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що розчарований повільним прогресом у створенні захисної зони довкола Запорізької АЕС.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожий удар по Київщині: постраждало двоє людей

     • 353253 переглядiв

    Вранці у Києві не було ворожих влучань – КМВА

     • 289771 переглядiв

    Окупанти вбили в Україні ще 10 цивільних - ОП

     • 197773 переглядiв

    Удар по Харкову: знеструмлено метро, є перебої з водою

     • 148082 переглядiв

    На півночі Молдови впала російська ракета

     • 243287 переглядiв