ukenru
ofis-genprokurora-dnipropetrovschinu-obstrilyali-kasetnimi-boyepripasami-vidkrito-provadzhennya

Офіс Генпрокурора: Дніпропетровщину обстріляли касетними боєприпасами, відкрито провадження

 • 87036 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через обстріл одного з районів Дніпропетровщини касетними боєприпасами, повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

Цитата

"Дніпропетровською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, "28 березня 2022 року збройні сили рф здійснили реактивний артилерійський обстріл системою залпового вогню "Торнадо-С" одного з населених пунктів Криворізького району Дніпропетровської області". "Чотири ракети були оснащені забороненими касетними боєприпасами", - йдеться у повідомленні.

"В ході огляду місця подій правоохоронцями та працівниками вибухотехнічної служби виявлено та вилучено фрагменти ворожих ракет. Повна інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури уточнюється. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні", - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що вказані дії рф становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме конвенції про заборону касетної зброї.

Доповнення

Правоохоронці також мають докази ворожого застосування заборонених касетних снарядів в Одеській та Херсонській областях.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП