ukenru
odnotipni-yak-i-rosiyski-seriali-sbu-povidomilo-pro-feyki-rosiyan-schodo-zhorstokogo-povodzhennya-z-polonenimi

Однотипні, як і російські серіали: СБУ повідомило про фейки росіян щодо жорстокого поводження з полоненими

 • 124324 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Служба безпеки України попереджає про фейкові відео, що їх поширюють російські окупанти для дискредитації українських захисників, пише УНН з посиланням на повідомлення пресслужби СБУ.

Цитата

“Російські фейки – такі ж однотипні, як і російські серіали: з поганою акторською грою, дешеві, вульгарні та прогнозовані. Так, у анонімних телеграм-каналах з’являються зрежисовані відеоролики: то про нібито жорстоке поводження з полоненими окупантами, то про каліцтва і навіть вбивство загарбників. Часто першоджерелом є пабліки "ватного" спрямування, які напряму керуються спецслужбами та Міноборони РФ”, - повідомили в СБУ.

Деталі

За інформацією Служби безпеки, причина появи таких публікацій - змістити акценти світу зі звірства росіян в Україні і спробувати переконати, що саме українські військові нібито знущаються з полонених. До того ж – налякати своїх солдатів, аби ті не здавалися в полон.

“Але такі закиди – відверта брехня. І численні відео та навіть публічні пресконференції російських полонених легко спростовують їх”, - наголосили в відомстві.

В СБУ підкреслили: українські захисники не збираються жаліти окупантів і “пригощати кавою та тістечками”, але вони б’ють загарбників у бою. Коли ті здаються в полон, з ними поводяться відповідно до Женевської конвенції.

Додамо

Раніше сьогодні у росЗМІ з’явилось відео нібито “знущань” з російських полонених солдат.

Українські Національні Новини

Суспільство