odeshchyna-u-triitsi-lideriv-za-obsiahom-inozemnykh-investytsii

Одещина - у трійці лідерів за обсягом іноземних інвестицій

 • 19592 переглядiв

Одеська область потрапила до трійки лідерів серед регіонів України за обсягом іноземних інвестицій. Про це свідчать дані YouControl, передає УНН.

Деталі

Так, за даними YouControl, з 24 лютого 2022 року по 30 квітня 2024 року в Україні у структурі власності 3 тис. 57 юросіб з'явилися іноземні бенефіціари та учасники. Окрім того, було зареєстровано 2 тис. 950 нових компаній за участю іноземного капіталу.

Левова частка таких фірм – 2 тис. 903 – знаходиться у Києві. У Львівській області – ще 778, на Одещині - 484.

Повідомляється, що 44% таких компаній працюють у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту та мотоциклів. Крім цього, іноземні інвестори активні у переробній промисловості, професійній, науковій та технічній діяльності, будівництві та нерухомості, транспортній сфері та IT.

Крім того, за даними YouControl, за останні два роки понад 110 країн світу інвестували кошти в українські компанії.

Додамо, що за даними Одеської облдержадміністрації, обсяг капітальних інвестицій, освоєних підприємствами і організаціями області, у 2023 році склав 9,7 млрд грн.

Так, у минулому році продовжувалася реалізація проектів, пов’язаних з розвитком логістики та транспорту: впродовж минулого року на Дунаї відкрили 23 нові термінали для перевалки вантажів. Загальні інвестиції в інфраструктуру Дунайських портів склали близько 100 млн дол США.

"Те, що попри всі виклики Одещина є в трійці лідерів за обсягом іноземних інвестицій, завдячуємо нашим незламним підприємцям, які незважаючи на жодні виклики продовжують працювати та заохочувати іноземців вкладати кошти в наш регіон.

Зі свого боку активно працює наш Департамент міжнародного співробітництва. Одещина вже стала певною дипломатичною мекою і на кожній зустрічі з іноземними партнерами ми пропонуємо низку можливих варіантів інвестицій у наш регіон.

Також на території Одещини працює низка як державних, так і обласних програм кредитування та підтримки бізнесу. Але найголовніше у цій справі - не заважати підприємцям", - коментує очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер.

Популярні

Новини по темі

Одещина - у трійці лідерів за обсягом іноземних інвестицій

 • 19592 переглядiв

Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний

 • 33425 переглядiв