ukenru
obrannya-zapobizhnogo-zakhodu-suddi-tandiru-zasidannya-sudu-maye-vidbutis-sogodni-o-20-00

Обрання запобіжного заходу судді Тандиру: засідання суду має відбутись сьогодні о 20:00

 • 530333 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Печерський районний суд Києва сьогодні розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу судді Олексію Тандиру, який скоїв ДТП на блокпосту в результаті якої загинув нацгвардієць. Засідання заплановане на 20:00. Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець, передає УНН.

Цитата

"Прокуратура внесла до Печерського районного суду м. Києва клопотання про обрання запобіжного заходу судді. У клопотанні просимо обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Засідання заплановане на 20:00, вул. Володимирська, 15", - повідомила Максимець.

Раніше

Вища рада правосуддя на засіданні у суботу, 27 травня, задовольнила подання заступника генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Що передувало

У ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир, голова Макарівського районного суду Київської області, збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Київська міська прокуратура повідомила УНН, що розпочала розслідування за ч. 3 статті 286-1 Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Згодом Тандиру повідомили про підозру в тому, що він збив насмерть нацгвардійця у стані алкогольного сп’яніння.

У нього примусово відібрали біологічні зразки для встановлення чи перебував суддя у стані сп’яніння під час ДТП. Тандир перебуває під вартою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП