obmin-polonenymy-povernuto-13-oborontsi-azovstali

Обмін полоненими: повернуто 13 оборонців "Азовсталі"

 • 26636 переглядiв

З російського полону звільнили 23 українських воїнів, якіборонили Маріуполь з них тринадцятеро – оборонці "Азовсталі".

Серед 95 звільнених з російського полону українських військовослужбовців 23 людини боронили Маріуполь з них тринадцятеро – оборонці "Азовсталі". Більшість військових були в полоні з 2022 року.  Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, передає УНН.

У результаті проведених Координаційним штабом за дорученням Президента України заходів вдалося звільнити з ворожого полону ще 95 українських військовослужбовців. Серед них 49 воїнів ЗСУ (в тому числі учасник "повітряного мосту", який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на "Азовсталь", щоби допомогти заблокованим там підрозділам, та двоє з Повітряних сил),  21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро з Сил територіальної оборони, п’ятеро прикордонників, двоє з Державної спеціальної служби транспорту і один оборонець із добровольчого формування територіальної громади"

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів.

Серед українських хлопців, які отримали нарешті свободу:

  • 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці «Азовсталі»);
  • 41 воював на Донецькому напрямку, по дев’ятеро – на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському;
  • Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів.

"Чимало українських бійців, які повертаються, потерпають від наслідків поранень та мають хронічні захворювання, які потребують тривалого лікування. Більшість з них знаходилася в полоні країни-агресорки з 2022 року. Також серед звільнених є оборонець, який вважався зниклим безвісти", - йдеться в повідомленні.

Від початку повномасштабного вторгнення це вже 54-й обмін полоненими. Загалом з ворожої неволі Координаційному штабу вдалося повернути 3405 людей.

Перші емоції українських захисників, яких повернули з полону - Омбудсман показав відео17.07.24, 15:46

Популярні

Новини по темі

Обмін полоненими: повернуто 13 оборонців "Азовсталі"

 • 26636 переглядiв

Юсов пояснив слова Буданова про наступ росії з півночі

 • 38464 переглядiв