obitsyav-virishiti-pitannya-u-verkhovnomu-sudi-za-10-tis-dol-zatrimano-advokata

Обіцяв "вирішити питання" у Верховному Суді за 10 тис. дол.: затримано адвоката

 • 350093 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Правоохоронці затримали адвоката, який обіцяв домовитися про ухвалення «правильного» рішення у Верховному Суді за гроші, що мав намір присвоїти, повідомила Нацполіція у четвер, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, потерпілий - підприємець із Рівненщини, який оскаржував рішення Державної податкової служби щодо нарахованих та сплачених податків і вже виграв суди першої та другої інстанцій.

При підготовці до розгляду справи у Касаційному адміністративному суді бізнесмен звернувся до адвоката за правовою консультацією.

"Адвокат вирішив скористатися моментом і почав залякувати «клієнта» негативним розглядом справи, а відтак за 10 000 доларів США обіцяв домовитися про ухвалення «правильного» рішення. Однак ці гроші він хотів присвоїти", - зазначається у повідомленні.

Згодом потерпілий запідозрив адвоката у шахрайських діях і звернувся до правоохоронних органів: слідчі Нацполіції за оперативного супроводу Служби безпеки України провели обшуки в офісі підозрюваного і вилучили у нього техніку, з якої він вів переписку з потерпілим, та 10 000 доларів США, які він сховав у принтері.

За вчинені злочини фігуранту загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підбурював до хабаря громадянку рф для легалізації - адвокату повідомлено про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі