oae-dopomohly-v-orhanizatsii-ostannoho-obminu-viiskovopolonenymy-budanov

ОАЕ допомогли в організації останнього обміну військовополоненими – Буданов

 • 35848 переглядiв

Україна та росія провели найбільший обмін полоненими з початку вторгнення, за допомогою ОАЕ вдалося повернути 230 українських захисників.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими висловили окрему подяку Об’єднаним Арабським Еміратам за активну участь у реалізації останнього обміну військовополоненими між Україною та рф. Про це пише УНН із посиланням на главу штабу Кирила Буданова.

Цей обмін готувався досить довго. Участь, скажімо так, в організації цього процесу також надавала сторона Об’єднаних Арабських Еміратів. І з їх допомогою, разом, ми змогли це зробити.

– сказав на камеру Буданов.

Деталі

У прямій мові одразу після проведення обміну керівник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та начальник Головного Управління Розвідки Міністерства оборони – Кирило Буданов відзвітував про повернення 230 українських захисників і захисниць.

Зокрема, він зазначив що повернулись ті захисники, яких взяли у полон ще не початку повномасштабного вторгнення.

Нарешті, через значний проміжок часу нам вдалось провести дуже складний обмін. Сьогодні повернулось в Україну 230 її захисників, серед яких є і бойовий медик, і захисники з острова Зміїний, і з Чорнобильської АЕС, які ще в перші дні війни були захоплені. З Азовсталі, прикордонники, поліцейські, нацгвардійці, ЗСУ. Тобто всі абсолютно категорії.

– зазначив Буданов.

 Додатково

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими цей обмін назвали найбільшим від початку повномасштабного вторгнення.

Серед визволених українців додому повернули захисників Азовсталі, острові Зміїний, а також й 6 цивільних, та 48 тих, кого офіційно вважали "зниклими безвісти".

Президент України Володимир Зеленський привітав  повернення українських захисників на Батьківщину, та подякував всім, хто попри всі труднощі повертає наших людей додому.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі