novi-mozhlyvosti-v-dii-u-zastosunku-ziavliatsia-medychni-dani-ukraintsiv

Нові можливості в "Дії": у застосунку з'являться медичні дані українців

 • 14722 переглядiв

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка дозволяє громадянам реєструватися як пацієнти в електронній системі охорони здоров'я та обирати чи змінювати свого сімейного лікаря через додаток "Дія", що позбавляє їх необхідності відвідувати лікарні.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка дозволить громадянам через "Дію" зареєструвати себе як пацієнтів в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). Про це пише УНН з посиланням на заяву міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. 

Деталі

За словами Федорова, у застосунку також можна буде змінити дані про себе в ЕСОЗ, наприклад про новий номер телефону чи місце проживання. 

Українці зможуть зручно через Дію зареєструвати себе як пацієнта в електронній системі охорони здоровʼя — ЕСОЗ, а також обрати сімейного лікаря, подати чи розірвати декларацію. Не потрібно буде ходити в лікарню та витрачати на це час 

- розповів глава Мінцифри. 

Він запевнив, що команда міністерства вже працює над сервісом разом із МОЗ та НСЗУ.

Свідоцтва про шлюб та народження дитини: Федоров анонсував нові функції в "Дії"24.06.24, 21:05

Нагадаємо

На порталі "Дія" запускають нову послугу - можливість онлайн актуалізувати дані про своє зареєстроване місце проживання в кілька кліків.  

Володимир Омельченко

Суспільство

Популярні

Новини по темі