ukenru
nova-zelandiya-prodovzhila-lokdaun-v-oklendi-cherez-spalakh-delti

Нова Зеландія продовжила локдаун в Окленді через спалах "Дельти"

 • 23422 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Найбільше новозеландське місто Окленд залишиться на жорсткому локдауні ще на тиждень, до 23:59 21 вересня, оголосила на пресконференції в понеділок прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, повідомляє УНН.

Цитата:

"Окленд залишиться на 4-у рівні до 23:59 наступного вівторка (21 вересня - ред.)", - сказала Ардерн.

Деталі

У понеділок органи охорони здоров’я зафіксували 33 нові випадки COVID-19, усі в Окленді, що перевищило цифри, зафіксовані на вихідних. При цьому лише один випадок не був пов'язаний зі спалахом, сказала прем'єр.

"Очевидно, що поширення вірусу в Окленді немає, але поки у нас з'являються нові випадки, існують ризики", - заявила Ардерн.

Також кабінет міністрів країни ухвалив рішення про перехід Окленда після цього на менш жорсткий - третій - рівень карантинних обмежень. Водночас для іншої частини Нової Зеландії будуть діяти обмеження 2-го, ще слабшого, рівня ще тиждень, пише NZ Herald.

Доповнення

Країну закрили на локдаун 17 серпня після виявлення одного випадку захворювання штамом "Дельта". З того моменту Нова Зеландія була закрита на суворий локдаун. Пізніше у всіх регіонах країни, крім Окленда, обмеження трохи послабляли.

За весь період пандемії в Новій Зеландії було виявлено понад 3,5 тис. випадків зараження коронавірусом і 27 осіб померли.

Українські Національні Новини

Новини Світу