nimetski-kompanii-dopomahaiut-rf-z-budivnytstvom-v-okupovanomu-mariupoli-zmi

Німецькі компанії допомагають рф з будівництвом в окупованому Маріуполі - ЗМІ

 • 32323 переглядiв

Як мінімум дві компанії з ФРН - Knauf та WKB Systems - постачають будматеріали для використання у Маріуполі, випливає з розслідування програми Monitor Німецького телеканалу ARD.

Компанії з Німеччини беруть участь у відновленні Маріуполя, зруйнованого російськими військами та захопленого ними під час війни рф проти України. Такими є висновки журналістів програми Monitor німецького суспільно-правового телеканалу ARD. Про це повідомляє DW, пише УНН.

Деталі

У публікації йдеться, що при пошуку свідчень участі німецьких компаній у відновленні зруйнованого під час війни українського міста Маріуполь, яке було окуповано зс рф та проголошено російським, журналісти спиралися на дані сайтів будівельних підприємств, ділову документацію, фото та відеоматеріали.

Зокрема, на багатьох будовах у Маріуполі використовується цемент виробництва компанії Knauf, зауважили вони. За даними ARD, до сьогодні Knauf має 4000 співробітників у росії й робить мільярдні обороти на російському ринку. На запит редакції в компанії вказали, що засуджують агресивну війну росії проти України та дотримуються всіх санкцій ЄС щодо рф. Продукція Knauf, що випускається в росії, призначена виключно для російського ринку, додали в пресслужба. На великий перелік питань, переданий редакцією компанії, відповідей не було отримано.

Голова комітету бундестагу із закордонних справ Родеріх Кізеветтер засудив участь німецьких компаній у будівельних роботах у захопленому місті, вважаючи, що їхні послуги йдуть на користь війні, що порушує міжнародне право:"У випадку з Knauf це дуже очевидно, оскільки вони справді цементують російську владу в окупованих регіонах, зокрема у Маріуполі".

Доповнення

Крім того, на фотографіях та відеозаписах з будівництв у Маріуполі журналісти ARD помітили бетонні блоки у зеленій пакувальній плівці під назвою німецької компанії WKB Systems з регіону Мюнстерланд у Північному Рейні - Вестфалії. Серед іншого ця фірма оснащує заводи з виробництва бетонних блоків.

Основним акціонером компанії є російський підприємець віктор бударін. "Митні дані, наявні в розпорядженні Monitor, показують, що WKB Systems GmbH протягом ряду років постачала цілі установки для заводів з виробництва таких газобетонних блоків однієї з російських компаній Бударіна - очевидно, тієї самої компанії, продукцію якої Росія використовує для зміцнення своєї влади Маріуполі", - йдеться у розслідуванні.

Нагадаємо

Міністерство закордонних справ України зажадало від німецького телеканалу ZDF пояснень у зв'язку з поїздкою його журналіста до окупованого Маріуполя для зйомок репортажу, який спотворює дійсність і сприяє російській пропаганді.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 4 квітня: долар впав на 13 копійок

 • 19896 переглядiв