nimetska-politsiya-vistavila-rakhunki-ekoaktivistam

Німецька поліція виставила рахунки екоактивістам

 • 757655 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Поліція Німеччини виставила рахунки активістам з руху "Останнє покоління" за свою роботу у забезпеченні правопорядку, коли протестувальники блокували роботу аеропортів, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Поліція Німеччини вимагає від радикальних активістів з руху "Останнє покоління" сплатити роботу поліцейських у розмірі 5 330 євро. Як повідомляє ARD, йдеться про дві акції в берлінському аеропорту BER, які активісти провели у грудні 2022 року та травні 2023. Кілька днів тому поліція також зажадала від активістів заплатити 1060 євро і за іншу акцію - у листопаді 2022 року.

Активісти з "Останнього покоління" неодноразово влаштовували протести в аеропортах. Востаннє це сталося у липні 2023 року. У Гамбурзі вони приклеїли себе до злітно-посадкової смуги, а Дюссельдорф - до руліжної доріжки, в обох випадках блокуючи рух літаків, що призвело до тимчасового обмеження польотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакомпанія Lufthansa судитиметься з кліматичними активістами за збитки через протести

Загалом з початку 2022 року учасники руху "Останнє покоління" вчинили вже сотні правопорушень. Вони, серед іншого, приклеювали себе до асфальту у містах, а також обливали різними рідинами експонати у музеях. У середині травня по всій Німеччині пройшли обшуки в рамках попереднього розслідування щодо кліматичних активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грета Тунберг сплатить штраф за непокору поліції

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Німецька поліція виставила рахунки екоактивістам

     • 757655 переглядiв

    У БЕБ новий очільник: ним став Андрій Пащук

     • 1615117 переглядiв

    Румунія навчатиме українських пілотів на F-16

     • 872177 переглядiв

    Чехія завершила ратифікацію оборонної угоди із США

     • 766232 переглядiв