nichoho-spilnoho-z-myrnymy-protestamy-minahropolityky-zasudzhuie-znyshchennia-ukrainskoho-zerna-polskymy-fermeramy

"Нічого спільного з мирними протестами": Мінагрополітики засуджує знищення українського зерна польськими фермерами

 • 34127 переглядiв

Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засудило навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні.

Міністерство аграрної політики та продовольства України засуджує дії польських фермерів, які навмисно нищать українське зерно. Про це йдеться у заяві відомства, пише УНН.

Деталі

Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засуджує навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні. Ми уважно спостерігаємо за ходом розслідування даного інциденту, очікуємо на швидке встановлення та покарання винних

- заявили в Мінагрополітики. 

В міністерстві підкреслюють, що уважно спостерігають ходом розслідування даного інциденту та очікують на швидке встановлення та покарання винних.  

Також у Мінагрополітики підкреслили, що випадок знищення української пшениці не має нічого спільного з мирними протестами ані з юридичної, ані з моральної точки зору.

Притягнути винних до відповідальності: посольство України у Польщі відреагувало на інцидент з зерном на кордоні12.02.24, 11:21

Доповнення

У відомстві наголошують, що українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків. Вони здобувають це зерно надзвичайно важко і часом ціною свого життя.

Міністерство аграрної політики та продовольства запрошує польських фермерів до України пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії. 4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами

- йдеться в заяві міністерства. 

Окремо в Мінагрополітики висловили подяку полякам, які допомагали і продовжують допомагати українському народу в цей важкий для нас час.

Нагадаємо

Польські правоохоронці з'ясовують деталі інциденту, який стався з фурами з українським зерном поблизу прикордонного пункту пропуску в Дорогуську.

За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки зірвали з них пломби та висипали зерно на дорогу.

Як згодом розповіли в українському посольстві, вантажівки, які зупинили польські фермери, рухались транзитом через Польщу до Литви. 

Популярні

Новини по темі

Повітряні сили ЗСУ попередили про ракету у напрямку Черкащини

 • 28936 переглядiв

ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Кіровоградщини

 • 24462 переглядiв