ukenru
nbu-spivpratsya-z-mizhnarodnimi-partnerami-klyuchoviy-chinnik-u-pidtrimtsi-ekonomiki

НБУ: співпраця з міжнародними партнерами – ключовий чинник у підтримці економіки

 • 97850 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Очікується запуск нової програми з Міжнародним валютним фондом, що допоможе Україні підтримувати економіку під час війни та її відновлення після. Про це на брифінгу повідомив голова НБУ Кирило Шевченко, передає УНН.

Деталі

В НБУ наголосили, що подальша співпраця з міжнародними партнерами залишається одним з ключових чинників підтримки функціонування економіки в умовах повномасштабної війни та її відновлення після завершення активної фази бойових дій.

Цитата

"У 2023 році відбуватиметься подальша активна робота з міжнародними партнерами. Зокрема очікується запуск нової програми з МВФ для підтримки макроекономічної стабільності. Співпраця з МВФ та продовження процесу євроінтеграції в Україні сприятимуть проведенню інших структурних реформ і стають важливою передумовою для забезпечення макроекономічної стабільності", – зазначив Шевченко.

Нагадаємо

Через війну в Україні цього року економіка скоротиться на третину, стримуватимуться темпи зростання і надалі – у 2023-2024 роках вони становитимуть близько 5-6% на рік.

Українські Національні Новини

Економіка