ukenru
naymantsi-na-donbasi-obstrilyali-avtomobil-sposterigachiv-z-kulemetu

Найманці на Донбасі обстріляли автомобіль спостерігачів з кулемету

 • 14888 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Автомобіль спостережної групи Української сторони СЦКК у районі операції Об'єднаних сил потрапив під ворожий обстріл з кулемету. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресцентр ООС.

Цитата:

"На фоні збільшення інтенсивності обстрілів на маріупольському напрямку, прагнучи зірвати системну роботу Української сторони СЦКК, російські найманці вдалися до безпрецедентного порушення – обстріляли зі стрілецької зброї автомобіль спостережної групи. 3 травня 2021 року, у кунзі автомобіля спостережної групи виявлено два вихідні кульові отвори, які стали наслідком обстрілу з кулемету калібру 7,62 мм", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Під час верифікації події, як зазначається, встановлено, що "автофургон зазнав пошкоджень під час обстрілу з боку окупантів, що був зафіксований близько 18:40 зі сторони тимчасово окупованої Ужівки у напрямку населеного пункту Водяне". "Слід зазначити, що це перший подібний факт з часу дії заходів щодо всеохоплюючого режиму припинення вогню", - сказано у повідомленні.

Реакція української сторони

"Зазначене грубе порушення режиму припинення вогню є яскравим доказом небажання РФ припинити війну в Україні та свідчить про спроби подальшої ескалації збройного протистояння вздовж лінії розмежування сторін", - відзначили у штабі.

За фактом порушення Українська сторона СЦКК зібрала відповідну доказову базу та направлено ноту на адресу СММ ОБСЄ.

Доповнення

Окупанти обстріляли лікарню для хворих на коронавірус на Донеччині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП