ukenru
naybilshe-vaktsinovanikh-osvityan-u-luganskiy-oblasti-a-naymenshe-u-lvivskiy

Найбільше вакцинованих освітян у Луганській області, а найменше - у Львівській

 • 13105 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. В Україні 56% педагогічних працівників повністю вакциновано проти коронавірусу. Найбільше вакцинованих освітян у Луганській області, а найменше - у Львівській. Про це у Telegram повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, інформує УНН.

Цитата

"На сьогодні, за оновленою статистикою, принаймні одну дозу вакцини від COVID-19 отримали 86% працівників закладів загальної середньої освіти освітян. Повністю (двома дозами) вакциновано 358 390 освітян — це 56% від загальної їх кількості", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Найвищий рівень повної вакцинації мають п'ять областей та місто Київ:

  • Луганська – 79,4%;
  • Харківська – 70,9%;
  • Черкаська – 70,9%;
  • Полтавська – 69,4%;
  • Київ – 67,7%;
  • Житомирська – 66,9%.

Найбільше невакцинованих освітян залишається у школах п'яти областей: Рівненської — 24,5%, Волинської — 22%, Івано-Франківської — 20,8%, Одеської — 20,1%, Львівської — 19,4%.

Контекст

Коронавірус уперше зафіксували у китайському місті Ухань наприкінці 2019 року. Відтоді зараження цим вірусом було зафіксовано у 188 країнах світу, зокрема в Україні. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби пандемією.

В Україні триває 5-й етап кампанії з вакцинації проти COVID-19. Щепитися можуть усі охочі українці віком від 18 років. Щеплення роблять вакцинами Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna.

Також у липні для екстреного медичного застосування зареєстрували вакцину від Johnson & Johnson.

Українські Національні Новини

Суспільство