nato-prahne-rozshyryty-obmin-rozviddanymy-z-ukrainoiu

НАТО прагне розширити обмін розвідданими з Україною

 • 23799 переглядiв

НАТО і Україна планують підписати угоду про розширення співробітництва в галузі оборонних технологій, обмін розвідданими про можливості російської радіоелектронної боротьби та сприяння перетворенню України на великого постачальника технологій після війни.

НАТО і Україна планують підписати угоду про розширення співпраці у сфері оборонних технологій та обміні розвідданими про можливості Росії в галузі радіоелектронної боротьби. Про це повідомив помічник генерального секретаря Альянсу з питань інновацій, гібридів і кіберсфери Девід ван Веел, пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

За його словами, угода встановить нові межі для обміну інформацією, зокрема щодо ланцюжків постачання безпілотників. Її планують фіналізувати до липневого саміту Альянсу у Вашингтоні.

Одна з цілей угоди – допомогти Україні стати масштабним постачальником технологій після закінчення війни. Для НАТО йдеться про наслідування деяких прикладів швидкого впровадження і розгортання військових технологій, яке зафіксували в Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Українці впроваджують інновації з дуже високою швидкістю. Але, звичайно, росіяни не дурні. Це означає, що інновації на полі бою не статичні. Це більше схоже на шахи

заявив помічник генсека НАТО.

Більшість українців підтримують вступ України до НАТО та ЄС - опитування IRI05.06.24, 13:28

Популярні

Новини по темі

НАТО прагне розширити обмін розвідданими з Україною

 • 23799 переглядiв

Міноборони розвінчало 5 міфів про застосунок "Резерв+"

 • 59644 переглядiв

Франція поставить Україні літаки Mirage 2000 - Макрон

 • 68386 переглядiв