na-upakovkakh-tsyharok-vidsohodni-zaprovadzhuiut-pomitnishi-poperedzhennia-pro-shkodu-kurinnia

На упаковках цигарок відсьогодні запроваджують помітніші попередження про шкоду куріння

 • 22447 переглядiв

Україна запроваджує нові правила маркування тютюнових виробів з 11 січня

В Україні відсьогодні, з 11 січня, набирають чинності нові правила попереджень на пачках з цигарками, нагадує Центр громадського здоровʼя, пише УНН.

Деталі

"З 11 січня 2024 року набувають чинності нові норми щодо маркування пачок тютюнових виробів. Це важливий етап імплементації директиви Єврокомісії 40/2014, яка передбачає комплекс заходів для захисту населення від шкоди тютюнових виробів та електронних сигарет", - вказують у ЦГЗ.

Відтепер, як повідомляється, виробники мають розміщувати на упаковках із сигаретами оновлені графічні зображення з текстом медичних попереджень про шкоду і наслідки куріння на 65% площі пачки та QR-код, який веде на сервіс Центру громадського здоров’я щодо надання допомоги з відмови від куріння "Я кидаю курити"

Міністерство юстиції України затвердило 14 наборів медичних попереджень (варіантів тексту та ілюстрацій), розроблених Міністерством охорони здоров’я, технічні вимоги до дизайну та форми маркування, а також порядок нанесення попереджень виробниками тютюнових виробів.  Більше зображень тут.

Куріння тютюну у 70% випадків викликає хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ), за даними ВООЗ, це третя причина смертності у світі. 

В Україні куріння забирає в середньому 130 000 життів на рік. Тютюнокуріння підвищує ризик інсульту, стенокардії та інфаркту міокарда, і приблизно в 5 разів - раптової смерті. 

27% населення України старше 18 років - теперішні курці. 

Нагадаємо

З 11 липня 2023 року в Україні діє комплексний антитютюновий закон №1978.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні циркулює 15 штамів коронавірусу - Кузін

     • 140997 переглядiв

    ПриватБанк запустив аналог банок з назвою "Конверти"

     • 70295 переглядiв

    Окупанти обстріляли Іванівку: є загиблий

     • 27573 переглядiв