na-tot-u-donetskiy-oblasti-tsivilni-mayzhe-ne-mozhut-otrimati-medichni-poslugi-tsns

На ТОТ у Донецькій області цивільні майже не можуть отримати медичні послуги — ЦНС

 • 333185 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. На тимчасово окупованих територіях Донецької області більшість лікарень обслуговують лише російських загарбників. Про це повідомляють у Центрі національного спротиву, передає УНН.

Цитата

"Через збільшення втрат серед особового складу росіяни продовжують переводити цивільні медзаклади на ТОТ на обслуговування військових. Зокрема на Донеччині, заклади у тимчасово окупованих містах вже переведені у формат лікування військових. У Горлівці, Єнакієво, Торецьку, Торезу, Сніжному та інших містах цивільним майже неможливо отримати послуги. Проте в багатьох лікарнях росіяни продовжують запускати невелику кількість цивільних, аби використовувати їх у якості живого щита. Адже окупанти бояться розгортати велику кількість польових шпиталів через страх того, що місцеві партизани передадуть координати силам оборони", - повідомили у Центрі спротиву.

Доповнення

Також у ЦНС зазначили, що ті лікарні, які можуть надавати послуги цивільним – виставляють вимоги до місцевого населення. Таким чином, без російського паспорта медики перестають надавати допомогу.

"Для того, аби контролювати процес паспортизації та надання послуг по паспорту, росіяни збільшують кількість медиків, яких привозять з території рф", - говорять у Центрі спротиву.

Нагадаємо

росія продовжує насаджувати так звану "паспортизацію" громадянам України.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Литві тестують відключення від енергосистеми рф

     • 447689 переглядiв

    У Запоріжжі пролунали вибухи – ЗМІ

     • 819420 переглядiв

    В Україні зафіксували рідкісне явище Північне сяйво

     • 2091387 переглядiв