ukenru
na-tli-rosiyskoyi-zagrozi-frantsiya-vidpravit-fregat-do-chornogo-morya

На тлі російської загрози: Франція відправить фрегат до Чорного моря

 • 24441 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Франція відправляє фрегат у Чорне море, один з епіцентрів напруженості між Росією та Україною, а також запланувала польоти своїх винищувачів Rafale, що базуються на авіаносці "Шарль де Голль", повідомило в понеділок Міноборони країни, передає УНН.

Деталі

Фрегат, який має провести в Чорному морі три тижні, входить до складу повітряно-морської групи авіаносця "Шарль де Голль", яка в період з лютого до квітня збирається розпочати виконання місії у східному Середземномор'ї, йдеться у пресрелізі.

"Шарль де Голль" залишить порт у вівторок для своєї чотирнадцятої місії з 1200 моряками, 22 винищувачами Rafale, двома літаками-розвідниками Hawkeye та двома вертольотами", - йдеться в повідомленні.

Його супроводжуватимуть три фрегати, корабель постачання та атомний підводний човен, а також інші підрозділи з трьох країн Європейського Союзу (Бельгія, Іспанія та Греція) та двох основних союзників по НАТО (США та Канада).

Додамо

Франція вже заявила з огляду на зростання напруженості у відносинах з Росією про свою готовність направити до Румунії "кілька сотень" солдатів для посилення оборонного устрою цієї країни Атлантичного альянсу, що межує з Україною та має вихід до Чорного моря.

Українські Національні Новини

Новини Світу