ukenru
na-suputnikovikh-znimkakh-vidno-tila-yaki-lezhali-na-vulitsi-koli-bucha-bula-pid-kontrolem-rosiyi

На супутникових знімках видно тіла, які лежали на вулиці, коли Буча була під контролем росії

 • 582207 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Нові супутникові знімки від Maxar Technologies показують, що тіла загиблих мирних жителів Бучі тижнями лежали на вулиці, в тому числі, коли місто було під контролем росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на СNN.

Деталі

Тривожні фото, на якому видно тіла в Бучі, було геолоковано, аутентифіковано та повідомлено CNN у п’ятницю. Це сталося того ж дня, коли Україна оголосила місто звільненим від російських військ.

У відповідь на відео з Бучі в суботу, Міноборони Росії стверджує, що відео «фейк» і «інсценований». У ньому сказано, що відео, фотографії та звинувачення у військових злочинах були "черговою провокацією".

Цитата

"За час перебування населеного пункту під контролем російських збройних сил жоден місцевий житель не постраждав від насильницьких дій", - йдеться в повідомленні.

Але супутникові знімки спростовують цю заяву росіян: об’єкти, побачені на вулиці Яблуській на супутникових знімках, збігаються з точними місцями, де тіла видно на вулиці на відео зараз. На супутникових знімках видно, що тіла перебували на вулиці в південній Бучі щонайменше з 18 березня, коли місто контролювала росія.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область звільнені - Міноборони.

Українські Національні Новини

Суспільство