na-odeshchyni-demontuvaly-pamiatnyk-rosiiskomu-heneralu-tuchkovu

На Одещині демонтували памʼятник російському генералу Тучкову

 • 18365 переглядiв

В Ізмаїлі Одеської області 11 червня було демонтовано пам'ятник російському генералу Сергію Тучкову відповідно до Закону України "Про засудження і заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії".

У Ізмаїлі Одеської області 11 червня знесли пам'ятник російському генералу Сергію Тучкову. Про це повідомляє "Суспільне", пише УНН

Деталі 

 Пам’ятник російському генералу Тучкову був розташований у центрі Ізмаїла  й підпадає під вимоги Закону України "Про засудження і заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії".

На сесії 10 квітня місцеві депутати ухвалили рішення демонтувати його. Як розповів заступник міського голови Сергій Лузанов, монумент транспортують у місце зберігання та забезпечать йому належні умови. Після війни розглянуть варіант експонувати  пам’ятник в одному з музеїв.

Доповнення 

Монумент  Тучкову - другий пам’ятник в Ізмаїлі, який демонтували відповідно до закону про декомунізацію та деколонізацію. Першим був пам'ятник російському полководцю Олександру Суворову, якого знесли у грудні 2022 року.

Популярні

Новини по темі

ISW: рф знову почала перевозити паливо Керченським мостом

 • 20393 переглядiв

Рамштайн-23: НАТО анонсувало засідання на 13 червня

 • 23345 переглядiв