ukenru
na-khersonschini-okupanti-peretvorili-uzberezhzhya-livogo-berega-dnipra-u-viyskovu-zonu-oblrada

На Херсонщині окупанти перетворили край лівобережжя Дніпра у військову зону - облрада

 • 326957 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив, що російські окупанти перетворили прибережжя лівого берега Дніпра у військову зону, людей примусово евакуюють, передає УНН

Цитата

"Прибережну частину лівого берега Дніпра окупанти перетворили у військову зону. Вони там оголошували примусову евакуацію. Але більша кількість людей не захотіла виїжджати й продовжує там перебувати. Примусово виселили лише тих, хто знаходився в безпосередній близькості до узбережжя Дніпра", - зазначив депутат під час брифінгу.

Деталі

За його словами, окупанти облаштували другу й третю лінію фортифікаційних споруд на відстані 15-20 кілометрів від берега Дніпра, готуючись до контрнаступу українських бійців. Він додав, що на цих територіях наразі перебувають здебільшого російські військові та військова техніка, проте їх присутність там "незначна".

Хлань повідомив, що на лівому березі Дніпра "вкрай складна" гуманітарна ситуація. Крім цього, окупанти продовжують розкрадати музеї, комунальні підприємства та майно приватних компаній.

Нагадаємо

За даними британської розвідки, у порівнянні з іншими відступами армії рф, відступ з правобережжя Херсонської області відбувся відносно організовано.

Українські Національні Новини

Суспільство