na-kharkivschini-u-zhinki-z-oka-vityagli-parazita

На Харківщині у жінки з ока витягли паразита

 • 1774650 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. У жінки з міста Мерефа Харківської області з ока витягли нематоду розміром 8,5 см, повідомили у понеділок у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, пише УНН.

Деталі

"У серпні 2023 року в місті Мерефа Харківського району зареєстровано випадок дирофіляріозу у жінки 1956 року народження. Хвора звернулася за медичною допомогою до закладу охорони здоров’я зі скаргами на почервоніння лівого ока, відчуття болі та наявності стороннього тіла в оці", - повідомили у центрі.

Як зазначається, у цей же день хворій, після обстеження, провели операцію і видалили нематоду, яка визначена в бактеріологічній лабораторії установи як дирофілярія розміром 8,5 см.

В осередку, за місцем проживання хворої, провели епідеміологічне та ентомологічне обстеження та запровадили комплекс протиепідемічних заходів.

Довідково

Дирофіляріоз - трансмісивне паразитарне захворювання, яке передається через укуси кровосисних комах, здебільшого комарів. Зараження дирофіляріозом відбувається у період активного нападу комах, під час укусу яких в організм людини потрапляють личинки паразита, які повільно ростуть. 

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині у жінки з ока витягли паразита

     • 1774650 переглядiв

    Псевдовибори на ТОТ: росіяни вже намалювали третину явки - ЦНС

     • 529257 переглядiв

    Скільки ракет Х-32 зараз є у росіян - Гуменюк дала відповідь

     • 1575606 переглядiв

    В москві та Криму повідомили про "замінування" шкіл - росЗМІ

     • 380748 переглядiв