na-eifelevii-vezhi-vstanovyly-instaliatsiiu-z-olimpiiskykh-kilets

На Ейфелевій вежі встановили інсталяцію з олімпійських кілець

 • 17704 переглядiв

За 50 днів до початку літніх Олімпійських ігор 2024 року на Ейфелевій вежі в Парижі була відкрита інсталяція з олімпійських кілець.

У ніч на п'ятницю в Парижі встановили 30-тонну інсталяцію з п'яти олімпійських кілець між першим і другим поверхами Ейфелевої вежі. Про це пише УНН з посиланням на Euronews.

Деталі 

Організатори Паризьких Олімпійських ігор показали п'ять олімпійських кілець на Ейфелевій вежі всього за 50 днів до початку цьогорічних літніх Ігор у столиці Франції.

П'ять переплетених кілець – синє, жовте, чорне, зелене і червоне, що символізують 5 континентів-учасниць – розмістили між першим і другим поверхами вежі.

Кожне кільце має 9 метрів в діаметрів, всі вони виготовлені з французької сталі і встановлені на південній стороні вежі. Щовечора інсталяція буде підсвічуватись  до кінця Паралімпійських ігор, які стартують наприкінці серпня.

Через Олімпіаду в Парижі на три місяці перекриють одну з центральних площ міста 01.06.24, 17:24

Нагадаємо

Станом на сьогодні українські спортсмени вже отримали 78 ліцензій на участь в Олімпійських іграх у Франції, тож щонайменше 99 спортсменів представлятимуть країну на змаганнях.

Популярні

Новини по темі

Україна та НАТО працюють над новою інноваційною угодою

 • 19830 переглядiв

Акції Nvidia можуть піднятися ще на 24% - BofA

 • 17961 переглядiв