ukenru
na-cherkaschini-za-dobu-viyavleno-9-infikovanikh-koronavirusom

На Черкащині за добу виявлено 9 інфікованих коронавірусом

 • 10887 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Станом на 28 квітня, на Черкащині зареєстровано 276 інфікованих короновірусом осіб. Про це повідомляє Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України, передає УНН.

"За результатами щоденного моніторингу за COVID-19 повідомляємо, що в області зареєстровано 276 випадків коронавірусної інфекції, 8 хворих померло та 66 одужали.

Захворювання зареєстровані на 18 адмінтериторіях в м. Черкаси, Cміла, Умань, Золотонішському, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаському, Уманському, Катеринопілському, Корсунь-Шевченківському, Чорнобаївському, Шполянському, Монастирищенському та Христинівському районах", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що за добу було досліджено 267 зразків біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію,з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, станом на вчора, 27 квітня, коронавірус на Черкащині було підтверджено у 267 осіб.

Нагадаємо, Черкащина визнана найкращим регіоном за рівнем забезпеченості медиків засобами індивідуального захисту. За неповний місяць "Спільнодія Черкащини" — платформа співпраці влади, бізнесу і черкащан — залучила близько 20 млн грн коштів від благодійників, з яких 14 млн грн — внесок Юрія Косюка, власника найбільшого виробника курятини в Україні, компанії МХП ("Наша Ряба"), чиї потужності розташовані на території регіону.

Допомогу за цей час отримало понад 40 медзакладів — від великих лікарень до сільських ФАПів. На засоби захисту медиків та тести витрачено вже 18 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство