na-bukovyni-vykryly-pravookhorontsia-yakyi-dopomahav-ukhyliantam-vyikhaty-za-kordon

На Буковині викрили правоохоронця, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон

 • 15195 переглядiв

Правоохоронця затримали за те, що він, використовуючи своє службове становище, незаконно допомагав військовозобов’язаним чоловікам незаконно покинути Україну. Тепер чоловіку загрожує до до 9 років за ґратами з конфіскацією майна.

На Буковині затримали правоохоронця, який користуючись  службовим становищем, допомагав військовозобов’язаним чоловікам незаконно покинути Україну. Про це пише УНН з посиланням на заяву Державного бюро розслідувань.

Деталі 

Чоловіка затримали 12 травня 2024 року, "на гарячому" після отримання коштів від чергового охочого нелегально покинути країну.

Фігурант підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами й вказівками, вчиненому службовою особою з використанням службового становища, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення його від посади

- резюмували в ДБР.

Правоохоронцю загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

На Київщині викрили адмінів інтернет-спільнот, де повідомляли про місця видачі повісток: їм загрожує до 8 років тюрми08.05.24, 18:45

Доповнення

Як пояснили в ДБР, зловмисник пропонував охочим виїхати з України перевезти їх повз блокпости до кордону на власному автомобілі. Коштувала така "послуга" по 6,5 тис. доларів США з кожного клієнта.

Надалі, маючи інформацію про чергування і маршрути руху прикордонних нарядів, він пояснював чоловікам маршрут для пішого перетину кордону з Румунією.

Нагадаємо

Служба безпеки заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Серед фігурантів троє посадовців медзакладів та адвокатка.

Популярні

Новини по темі

Заморозки йдуть в Україну: яким областям приготуватися

 • 15346 переглядiв