mzs-velikoyi-britaniyi-rosiya-maye-buti-vidstoronena-vid-chlenstva-u-radi-oon-z-prav-lyudini

МЗС Великої Британії: росія має бути відсторонена від членства у Раді ООН з прав людини

 • 127002 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що росія має бути відсторонена від членства у Раді ООН з прав людини після вбивства мирних жителів в Україні, додавши, що військові злочини мали місце, пише УНН, повідомляє CNN.

Деталі

Коментарі Трасс прозвучали у понеділок, коли вона виступала разом із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Варшаві.

"Ми всі вражені сценами в Бучі, - сказав Трасс. - Цілком очевидно, що мали місце військові злочини".

Трасс додала, що Сполучене Королівство хоче, щоб "справедливість перемогла у Міжнародному кримінальному суді", і заявила, що Велика Британія надасть додаткове фінансування.

"Ми бачили різанину, свідчення згвалтувань і сексуального насильства, а також невибірні вбивства мирних жителів", - додала Трасс.

"Ми не заспокоїмося, доки ці злочинці не будуть притягнуті до відповідальності. Нам ясно, що після цих жахливих злочинів росії немає місця у Раді з прав людини".

Додамо

Президент США Джо Байден у понеділок назвав звірства, вчинені росією та президентом володимиром путіним у Бучі, "воєнним злочином", додавши, що він розглядає можливість запровадження додаткових санкцій проти Москви.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі