ukenru
mzs-rf-zayavilo-pro-pochatok-kontaktiv-z-komandoyu-d-trampa-schodo-siriyi

МЗС РФ заявило про початок контактів з командою Д.Трампа щодо Сирії

 • 7532 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. У міністерстві закордонних справ Росії заявили про початок контактів з лкомандою обраного президента США Дональда Трампа щодо Сирії. Про це заявив спецпредставник РФ по Близькому Сходу і країнам Африки, заступник міністра закордонних справ Михайло Богданов, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"У Вашингтоні ми починаємо контакти з людьми, які, ймовірно, будуть допомагати новому президенту. Сподіваємося, що адміністрації США, яка йде і яка приходить, усвідомлюють, що без Росії кризу в Сирії вирішити не можна", - сказав російський дипломат.

Росія вітає будь-які кроки, які сприятимуть відновленню міжсирійських переговорів, заявив М.Богданов.

"Ми вітаємо будь-які заходи, які сприятимуть підготовці інклюзивного міжсирійського діалогу під егідою ООН, як ми домовлялися", - сказав він, коментуючи ініціативу координаційного комітету в Сирії скликати конференцію за участю всіх представників сирійської опозиції в Дамаску.

"Питання про гарантії безпеки (такої зустрічі) треба адресувати сирійській владі", - додав він.

Росія не втрачає надії, що напрацьований потенціал РФ і США щодо сирійського врегулювання буде затребуваний, заявив М.Богданов.

Як нагадав дипломат, РФ і США як співголови Міжнародної групи підтримки Сирії "виконали велику роботу, щоб сприяти вирішенню гуманітарних проблем (в Сирії), створити умови для запуску політичного процесу". "Результатом цього став комплекс домовленостей, прийнятих 9 вересня цього року. Але 3 жовтня США було прийнято одностороннє рішення про згортання роботи (на цьому напрямку)", - додав він.

Нагадаємо, у Кремлі назвали "схожою на качку" інформацію про візит Д.Трампа в РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу