mzs-pratsiuie-nad-tsyfrovizatsiieiu-konsulskykh-posluh

МЗС працює над цифровізацією консульських послуг

 • 18964 переглядiв

МЗС України впроваджує масштабну цифровізацію консульських послуг для українців за кордоном. Це дозволить перевести частину послуг у дистанційний формат, зменшити навантаження на консулів та покращити доступ громадян до послуг.

Міністерство закордонних справ України планує втілити масштабну політику цифровізації, зокрема і консульських послуг для українців за кордоном. Ідея МЗС полягає в тому, щоб через цифровізацію перевести частину в дистанційний формат, щоб зменшити навантаження на консулів та дати громадянам безперешкодний доступ до цих послуг. Про це під час брифінгу заявив речник МЗС Георгій Тихий, передає УНН.

Деталі

З ініціативи міністра Дмитра Кулеби, МЗС втілює масштабну політику цифровізації, зокрема і консульських послуг. Ми розуміємо, що з 2022 року кількість українських громадян за кордоном зросла в рази. (...) Ідея МЗС полягає в тому, щоб через цифровізацію, через спрощення доступу перевести частини послуг в дистанційний формат, щоб зменшити навантаження на консулів, і з іншої сторони та дати громадянам безперешкодний доступ до цих послуг. Зараз МЗС працює над модернізацією інформаційно-комунікаційної системи консульських послуг, і вже найближчим часом планується почати її закрите тестування

 - сказав Тихий.

Він додав, що в міністерстві очікують, що реалізація цього проєкту дозволить підвищити доступність і якість сервісів МЗС.

Консульські послуги будуть максимально автоматизовані, що відчутно знизить навантаження на працівників та посилить їхню ефективність. Запуск цієї оновленої системи вже на початковому етапі дозволить скоротити операційний час надання консульських послуг на 30-80%, залежно від типу послуг. Частина консульських послуг буде надаватися дистанційно, або частково дистанційно. Також ми працюємо із Мінцифри, щоб інтегрувати до нової системи вже звичний шеринг документів з "Дії"

- додав Тихий.

Нагадаємо

З 15 липня перелік закордонних дипломатичних установ України, які здійснюють надання послуг із використанням Держреєстру актів цивільного стану громадян, збільшився майже вдвічі.

Популярні

Новини по темі

МЗС працює над цифровізацією консульських послуг

 • 18964 переглядiв

Уряд виділить майже 3 млрд гривень для українських шкіл

 • 15125 переглядiв

На Херсонщині через ворожі атаки ще двоє постраждалих

 • 19281 переглядiв

Пурпурове північне сяйво помітили в небі над Україною: фото

 • 59834 переглядiв