ukenru
moz-povidomilo-pro-zaborgovanist-u-zakupivlyakh-likiv-u-ponad-5-mlrd-grn

МОЗ повідомило про заборгованість у закупівлях ліків у понад 5 млрд грн

 • 13276 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. У Міністерстві охорони здоров’я після проведення аудиту з’ясували, що у закупівельних організацій є значна сума заборгованості за ліки - 5,3 млрд грн. Ця сума накопичилась за різні роки. Про це під час онлайн брифінгу на тему: "Закупівлі МОЗ" повідомила заступниця Міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова, передає кореспондент УНН.

"Що стосується закупівель, що зроблено за 2 тижні роботи. По ситуації з закупівлею ліків ми бачимо велику суму заборгованості закупівельних організацій, що сягає 5,3 млрд грн, тобто ця сума накопичилась за різні роки", - повідомила Шаталова.

Вона зазначила, що у міністерстві будуть розбиратись, як відбувається закупівля. Адже там більше 300 різноманітних позицій.

"Відповідно до інформації того аудиту, що ми маємо на сьогоднішній день - у нас більше двох місяців в МОЗ не проводились засідання постійної робочої групи з питань закупівель. Вже за 2 тижні ми провели два засідання. "Закупівлі 2020": необхідно встановити перелік ліків, і ця робота вже розпочалась, ми узгоджуємо з усіма міністерствами, сподіваюсь, що в найкоротший термін ми ці процеси запустимо", - зазначила заступник міністра.

Вона підкреслила, що продовжиться робота з документацією та кошторисами, щоб всі розуміли, як відбувається закупівля ліків та хто за це відповідає.

Нагадаємо, що на закупівлю костюмів біологічного захисту МОЗ виділило 35 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика