moskva-vyklykala-posla-ssha-v-rosii-pohrozhuvala-vyslaty-dyplomativ-za-vtruchannia-u-vnutrishni-spravy-rf

москва викликала посла США в росії: погрожувала вислати дипломатів за "втручання у внутрішні справи рф"

 • 21124 переглядiв

Росія викликала главу дипломатичної місії США в Москві і попередила про ймовірне втручання США у внутрішні справи росії через освітні та культурні організації, погрожуючи вислати причетних співробітників і припинити такі дії.

Сьогодні, 7 березня, до мзс рф главу американської дипмісії в росії Лінн Трейсі, аби попередити про нібито втручання США у "внутрішні справи рф". Про це повідомляє УНН з посиланням російське міністерство. 

Деталі 

У ромові з Лінн Трейсі москва оголосила про визнання небажаними в рф трьох організацій США ("Американські ради з міжнародної освіти", "Культурні перспективи" та "Інститут міжнародної освіти").

США розглядають можливість накладення санкцій на китайські компанії, які допомагають Росії у війні20.02.24, 03:30

Мовляв, вони за підтримки Посольства реалізують програми та проєкт антиросійської спрямованості, що мають на меті рекрутування "агентів впливу" під прикриттям освітніх та культурних обмінів.

Від дипмісії вимагають припинити діяльність цих організацій в рф та видалити з офіційного сайту Посольства всі згадки про їхню діяльність. 

У росії наголошують, що втручання у внутрішні справи рф, включаючи підривні акції та розповсюдження дезінформації в контексті виборів та спеціальної військової операції (війни в Україні - ред.), будуть жорстко і рішуче припинятися аж до видворення у статусі "persona non grata" причетних до подібних дій співробітників.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден підписав указ про продовження санкцій проти росії, запроваджених у 2014 році після російської агресії проти України, ще на один рік.

Популярні

Новини по темі

Удар рф по Вовчанську: надзвичайники врятували котика

 • 22098 переглядiв

Оріхівський напрямок стає "гарячим" - Лиховій

 • 21759 переглядiв