ukenru
monetniy-dvir-litvi-na-svoyikh-monetakh-pomilkovo-napisav-deviz-inshoyi-krayini

Монетний двір Литви на своїх монетах помилково написав девіз іншої країни

 • 45631 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Монетний двір Литви випустив монети, тиражем в 500 тисяч штук, на яких помилково написаний девіз латиською мовою. В організації почали внутрішнє розслідування. Про це інформує УНН з посиланням на заяву банку Литви.

Деталі

Так, монетний двір Литви випустив 500 тисяч монет, номіналом в 2 євро, які по достоїнству оцінені колекціонерами, і продаються за ціною вище номіналу. Як зазначається, монету можна придбати за дев'ять євро, але не більше двох штук в одні руки.

При цьому, творці переплутали гасло, вигравіруване на монеті. Так, замість напису на литовській мові "Свобода. Єдність. Процвітання" ("LAISVĖ * VIENYBĖ * GEROVĖ") - на ребрі монети розміщена фраза латиською мовою "Боже, благослови Латвію" ("DIEVS * SVĒTĪ * LATVIJU"): це девіз, який Латвія використовує на своїх грошових знаках.

Відзначається, що банк звернувся до Литовського монетного двору за роз'ясненнями, а власники монет мають право повернути їх, замінивши на "правильні".

Додамо

Королівський монетний двір (Royal Mint) Великої Британії викарбував найбільшу за всю свою 1100-річну історію золоту монету діаметром 20 см, масою 10 кг і номіналом 10 тисяч фунтів стерлінгів (385 тисяч гривень).

Українські Національні Новини

Новини Світу