misiia-oon-poky-shcho-zalyshaietsia-v-livani-nezvazhaiuchy-na-neshchodavniu-eskalatsiiu-i-poranennia-spivrobitnykiv

Місія ООН "поки що залишається" в Лівані, незважаючи на нещодавню ескалацію і поранення співробітників

 • 11434 переглядiв

Миротворці ООН сповнені рішучості залишатися на своїх постах у південному Лівані, заявив речник сил у четвер, незважаючи на атаки Ізраїлю в останні дні, які поранили персонал організації. Пише УНН із посиланням на Reuters та WP.

Місія ООН в Лівані поки що "залишається" в країні, але "виглядає погано". Про це повідомив анонімний чиновник ООН повідомив Washington Post.

Про те, що миротворці Організації Об'єднаних Націй залишаються на своїх постах на півдні Лівану, також заявив у четвер речник сил ООН Андреа Тененті, передає Reuters.

Водночас, було згадано, що нещодавня ескалація вздовж "блакитної лінії" спричиняє масові руйнування міст і сіл на півдні Лівану.

Останніми днями ми стали свідками вторгнень з Ізраїлю в Ліван, Накуру та інші райони... Безумовно, це, мабуть, одна з найсерйозніших подій або інцидентів, свідками яких ми були за останні 12 місяців

– зазначає представництво ООН.

Місія повідомла, що солдати ЦАХАЛу завдавали ударів по штабу ООН у Накура та прилеглим позиціям. Армія оборони Ізраїлю також "обстріляла позицію ООН (UNP) 1-31 у Рас-Накурі, вразивши вхід до бункера, де сховалися миротворці, і пошкодивши транспортні засоби та систему зв’язку", нагадали в організації. 

Ізраїль ліквідував ще двох лідерів "Хезболли"10.10.24, 15:08

Популярні

Новини по темі