minoborony-estonii-rosiia-ne-hotova-do-kontrnastupu-u-kurskii-oblasti

Міноборони Естонії: росія не готова до контрнаступу у курській області

 • 17230 переглядiв

Україна приховала плани операції в Курській області, досягнувши ефекту несподіванки. За оцінками естонського офіцера, ЗСУ контролюють понад 500 кв км території, а Росія не готова до серйозного контрнаступу.

Україна змогла приховати свої плани підготовки до операції в Курській області, завдяки чому було досягнуто ефекту несподіванки. З огляду на це рф наразі не може провести контрнаступ у курській області. Про це заявив заступник начальника штабу дивізії Сил оборони Естонії підполковник Маттіас Пуусепп, пише ERR, передає УНН.

Деталі 

За словами Пуусеппа, російські збройні сили, ймовірно, мають проблеми з командуванням  на Курщині.

вони не змогли ефективно відреагувати на дії ЗСУ, і скоєні дії мають оборонний характер, тобто вони встановлюють оборонні лінії, переміщують підрозділи

- пояснив естонський підполковник. 

За його словами, ЗСУ змогли до останнього тримати свій план в таємниці, тож росія не очікувала наступу у курській області. Пуусепп також підкреслив, що наразі рф не готова до серйозного контрнаступу на курщині.

Реакція рф на події на курщині повільна і розсіяна - головком сил НАТО в Європі16.08.24, 15:55

За повідомленнями російських соціальних медіа зс рф незабаром мають вчинити контрнаступ. Однак поки що немає ознак, що у зс рф є достатня кількість сил і районів, щоб розгорнути подібні значні дії

- впевнений заступник начальника штабу дивізії Сил оборони Естонії.

Пуусепп оцінює зону контролю українських Збройних Сил у "понад 500 квадратних кілометрів території Курської області", але додає, що активні дії розгортаються на більшій площі, а наступ ЗСУ, хоч і повільніше, але триває.

Нагадаємо

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на четвер, 15 серпня, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулись на 35 кілометрів і контролюють понад тисячу квадратних кілометрів території рф. 

Британська розвідка: росія стягує війська на курщину і посилює оборону регіону16.08.24, 15:33

Популярні

Новини по темі

У Сумах працювало ППО - голова МВА

 • 17089 переглядiв

У Сумах знову пролунав вибух

 • 21740 переглядiв