ministr-zakordonnikh-sprav-kitayu-zvinuvativ-ssha-u-pospishnomu-vivodi-viysk-z-afganistanu

Міністр закордонних справ Китаю звинуватив США у “поспішному” виводі військ з Афганістану

 • 22947 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив держсекретарю Антоні Блінкену, що поспішний вихід американських військ з Афганістану мав “серйозний негативний вплив”. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У короткій заяві Держдепартаменту США сказано, що Блінкен говорив з Ваном про "ситуацію з безпекою та наші відповідні зусилля щодо забезпечення безпеки громадян США та КНР".

Ван розповів Блінкену, що факти на місцях в Афганістані доводять, що іноземна модель не може бути довільно застосована до країни з різними культурними та історичними умовами. Ван сказав, що Китай готовий спілкуватися з Вашингтоном, щоб допомогти запобігти новій громадянській війні або гуманітарній катастрофі після "серйозного негативного впливу" "поспішного виведення" військ США.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден заявив, що не жалкує про рішення вивести американські війська з території Афганістану, через зростання жертв цивільного населення, але зізнався, що крах уряду Афганістану та контроль талібів відбувся швидше, ніж передбачав уряд США.

Довідка

14 квітня Байден оголосив про своє рішення завершити операцію в Афганістані, що стала найтривалішою зарубіжною військовою кампанією в американській історії. Бойовики руху “Талібан” 15 серпня без бою увійшли в Кабул і протягом декількох годин встановили повний контроль над афганською столицею. Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що склав повноваження, щоб не допустити кровопролиття, і покинув країну. Західні країни евакуюють своїх громадян і співробітників посольств.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На величезному водосховищі у США – дефіцит води

     • 44108 переглядiв

    Футбол: конкурент Луніна продовжив угоду із “Реалом”

     • 15016 переглядiв

    Британія надсилає ще 200 військових в аеропорт Кабула

     • 19460 переглядiв