ministr-torgivli-ssha-nastupnogo-tizhnya-vidvidaye-kitay

Міністр торгівлі США наступного тижня відвідає Китай

 • 600012 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Міністр торгівлі США Джина Раймондо наступного тижня здійснить візит до Китаю. Це четверта посадова особа на рівні кабінету міністрів, яка відвідає країну з червня цього року, оскільки Вашингтон прагне підтримувати контакти на високому рівні, незважаючи на напругу навколо Тайваню та плани Сполучених Штатів обмежити експорт, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Згідно з прес-релізом Мінторгівлі Сполучених Штатів, Раймондо зустрінеться з високопоставленими чиновниками Китаю та лідерами американського бізнесу в Пекіні та Шанхаї, щоб обговорити "питання, пов’язані з комерційними відносинами між США та Китаєм, виклики, з якими стикаються американські компанії, і сфери потенційної співпраці".

Поїздка з 27 по 30 серпня припадає на "чутливий момент" у відносинах між Вашингтоном і Пекіном, оскільки у серпні американський президент Джо Байден оприлюднив нові обмеження на інвестиції, що загострило напруженість, яка вже була пов’язана з питаннями, включаючи Тайвань, порушення прав людини в Сіньцзяні та загрози інтелектуальній власності.

За словами співрозмовників видання, Раймондо "вагалася здійснити поїздку, не знаючи, чи це принесе позитивні результати для американських фірм". Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван у вівторок заявив, що не очікує "важливого результату, який фундаментально трансформує" політику Китаю чи США: "Скоріше, у кожного з нас є можливість завдяки цій взаємодії на високому рівні забезпечити базову стабільну основу у відносинах, незважаючи на те, що ми інтенсивно конкуруємо в багатьох сферах".

Як пише Bloomberg, одним із потенційних наслідків візиту може стати робоча група з міністерством торгівлі Китаю, яка обговорюватиме експортний контроль, а також китайські компанії, які були додані до чорного списку експорту Міністерства торгівлі. Раймондо також намагатиметься просувати бізнес-інтереси США в Китаї, причому головною проблемою є призупинена поставка Boeing Co. своїх літаків 737 Max китайським авіакомпаніям. Китай заборонив доставку після двох смертельних аварій Max у 2019 році.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден 11 серпня назвав Китай “бомбою уповільненої дії” через його економічні проблеми та зазначив, що країна переживає ці проблеми через слабке зростання економіки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр торгівлі США наступного тижня відвідає Китай

     • 600012 переглядiв

    На півдні України вночі знищили 11 з 20 ворожих "шахедів"

     • 490202 переглядiв

    Україна не погодиться на будь-який гібридний трибунал - ОП

     • 480942 переглядiв