ministr-oboroni-niderlandiv-pobachila-spetsifiku-roboti-kndise-v-umovakh-viyni

Міністр оборони Нідерландів побачила специфіку роботи КНДІСЕ в умовах війни

 • 131484 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Під час візиту до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз міністр оборони Королівства Нідерландів Кайса Оллонгрен ознайомилася зі специфікою роботи українських експертів в умовах війни. Про це у своєму Telegram-каналі розповів директор КНДІСЕ Олександр Рувін, пише УНН.

За його словами, разом з Кайсою Оллонгрен інститут відвідали Роял Марехаусзее, який очолює міжнародну групу для допомоги Міжнародному кримінальному суду (МКС) в розслідуванні воєнних злочинів, скоєних в Україні, координатор з питань судової експертизи МКС, міжнародний прокурор МКС, високопосадовці Посольства Нідерландів в Україні. Від української сторони у робочій зустрічі також взяв участь заступник Міністра юстиції України Андрій Гайченко.

Цитата

«Під час зустрічі наші іноземні партнери ознайомилися з діяльністю Інституту та зрозуміли специфіку роботи українських експертів в умовах війни. Сьогодні першочергово робота зосереджена на виконанні судових експертиз щодо розслідування російських злочинів на території України. Було продемонстровано зібрані докази агресії рф на території України, за якими проводяться або були проведені судові експертизи, результати роботи 3D-картографування та експертиз об’єктів цифрової криміналістики», - повідомив Олександр Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мін'юст та КНДІСЕ показали ФБР американську мікроелектроніку у зброї росії, якою та кошмарить Україну

Деталі

Він зазначив, що співпраця експертів КНДІСЕ з експертами Королівства Нідерландів у рамках досліджень за фактами російської агресії триває майже 10 років, з моменту катастрофи у липні 2014 року пасажирського літака Boeing 777 Малазійських Авіаліній рейсу МН-17.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота українських судових експертів з фахівцями Міжнародного кримінального суду триває постійно - Олександр Рувін

«КНДІСЕ спільно з іноземними колегами працювали над збором частин і уламків літака на військовій авіабазі на півдні Нідерландів. Виконані на базі КНДІСЕ дослідження та проведені експертні експерименти (арена-тести) встановили, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною з самохідної вогневої установки «БУК». Відповідні висновки були передані Об'єднаній слідчій групі (JIT) та стали основою для обвинувальних актів», - нагадав Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДІСЕ під час війни є одним з ключових відомств в Україні – Веніславський

За його словами, під час візиту Кайса Оллонгрен наголосила, що зі сторони Нідерландів підтримка України буде збільшуватися та зі свого боку Нідерланди «робитимуть все можливе для притягнення до відповідальності всіх винних у злочинах, що були вчинені на території України».

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Донеччині чоловік постраждав від вибуху ручної гранати

     • 119911 переглядiв

    З медзакладу на Київщині зник безвісти 15-річний хлопець

     • 342285 переглядiв

    Гепатит А виявили у жительки Тернопільщини - ОВА

     • 190281 переглядiв