ministr-enerhetyky-poperedyv-poperedu-nadskladna-zyma

Міністр енергетики попередив: попереду надскладна зима

 • 25059 переглядiв

Міністр енергетики України попереджає про надскладний зимовий період через втрату 9 ГВт генерації. Країна готується до щоденних атак на енергетичну інфраструктуру, проводячи ремонти та розвиваючи атомну енергетику.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що втрати від масованих ворожих обстрілів становлять 9 ГВт потужності генерації, що становить майже половину від необхідної в зимовий період, і попереду чекає надскладний зимовий період, пише УНН з посиланням на Міненерго.

Ми на порозі, ймовірно, найскладнішої зими для нас, і це правда, навіть порівняно із зимою 2022-2023 років, коли ми пережили атаку на енергетичну інфраструктуру з жовтня до березня. Я можу сказати, що виклики наступної зими значно більші. Звісно, у нас є план, як витримати ще одну зиму, і ми розуміємо, що це буде зима під щоденними атаками на енергетичну інфраструктуру

- зазначив міністр.

Для підготовки до холодів Україна, як вказано, наразі проводить масштабну ремонтну кампанію, намагаючись додати додаткову генерацію в систему, розбудовує розподілену генерацію та покладається на атомну енергію, яка забезпечує 60% електроенергії в країні.

На конференції з Формули миру з понад 40 учасниками ухвалили комюніке щодо енергобезпеки23.08.24, 11:22

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр енергетики попередив: попереду надскладна зима

     • 25059 переглядiв

    Уряд затвердив нові форми повісток до ТЦК

     • 27870 переглядiв

    Запорізька АЕС знову на межі блекауту - Енергоатом

     • 31202 переглядiв