minahropolityky-pokrashchylo-vrozhai-zernovykh-ta-oliinykh-na-5percent

Мінагрополітики покращило врожай зернових та олійних на 5%

 • 21041 переглядiв

Очікується, що цього року загальний врожай зернових та олійних культур сягне близько 77 мільйонів тонн, що на понад 5% більше порівняно з попереднім прогнозом, при цьому врожай зернових оцінюється в 56 мільйонів тонн, а врожай олійних - в 21 мільйон тонн.

Очікується, що цього року врожай зернових та олійних культур в Україні сягне близько 77 мільйонів тонн, що на понад 5% більше порівняно з весняним прогнозом, при цьому врожай зернових оцінюється в 56 млн тонн, а олійних - в 21 млн тонн. Про це розповів в.о. міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, пише УНН.  

Станом на сьогодні прогнозується, що врожай зернових в цілому становитиме близько 56 млн тонн, а врожай олійних - близько 21 млн тонн. Тобто, разом очікується близько 77 млн тонн. Це станом на сьогодні. Ще тільки розпочали активний ріст культури ярі, наприклад, кукурудза, тому підсумки будуть зрозумілі в кінці року. Але вже на сьогодні ми можемо, дійсно, покращити прогноз, порівняно з весною, на 3 млн тонн, тобто близько на 5% у сторону зростання

- сказав Висоцький.

З його слів, що врожаю маємо схожу тенденцію у поточному році, як торік.

Нагадаємо

Весною врожай зернових та олійних прогнозувався Мінагрополітики цього року на рівні близько 74 млн тонн.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Мінагрополітики покращило врожай зернових та олійних на 5%

     • 21041 переглядiв

    Рада ухвалила закон про створення "клубу білого бізнесу"

     • 30588 переглядiв