lyshe-lidery-v-op-poiasnyly-chomu-ukrainu-ne-vlashtuie-uchast-predstavnykiv-mzs-knr-indii-chy-inshykh-krain-na-samiti-myru

Лише лідери: в ОП пояснили, чому Україну не влаштує участь представників МЗС КНР, Індії чи інших країн на Саміті миру

 • 55299 переглядiв

Україна наполягає на присутності на Глобальному саміті миру лідерів держав, а не представників, як заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Українська сторона, домовляючись про участь тієї чи іншої країни світу в Глобальному саміту миру, наполягає саме на присутності саме лідерів держав, а не їхніх представників. Про це в інтерв'ю "Ми-Україна" повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, передає УНН.

"Ті країни, які ви назвали (США, Китай, Індія) дійсно визначаються зі своєю позицією. Ми обговорювали питання участі лідера КНР, так само ведеться діалог з Індією та іншими державами Глобального Півдня. Нам важлива участь Південної Африки, Саудівської Аравії, важлива участь представників Латинського континенту та Азійського регіону. Працюємо, і, думаю, що ми отримаємо участь цих лідерів у Саміті", - зазначив він. 

Україна не називає кількість країн, що приїдуть на Саміт миру: в ОП дали пояснення11.05.24, 20:45

Як відомо, перший Глобальний саміт миру пройде 15-16 червня в швейцарському Бюргенштоку за участі представників усіх континентів. В ОП раніше анонсували, що зусилля української та швейцарської сторін у координації призвели до організації цього саміту, в якому візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усього світу.  

Жовква про участь Китаю у Саміті миру: китайці не кажуть ні12.04.24, 20:08

Популярні

Новини по темі

рф завдала удар по передмістю Харкова

 • 38657 переглядiв

Тактична авіація противника діє на сході України

 • 52397 переглядiв

Шахтар обіграв Динамо і здобув 15-й чемпіонський титул

 • 29043 переглядiв