london-zbirayetsya-nayblizhchim-chasom-postaviti-vagner-v-odin-ryad-z-al-kayidoyu-ta-idil-ft

Лондон збирається найближчим часом поставити "вагнер" в один ряд з "Аль-Каїдою" та "ІДІЛ" - FT

 • 605616 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Велика Британія найближчим часом оголосить "групу вагнера" терористичною організацією, з посиланням на джерела повідомляє Financial Times, пише УНН.

Цитата

"За словами інсайдерів у британському уряді, Велика Британія оголосить "групу вагнера" терористичною організацією «протягом кількох тижнів» у межах нових заходів щодо придушення мережі російських найманців", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомляється, очікується, що міністр внутрішніх справ країни Суелла Браверман "невдовзі оголосить" про це "відповідно до повноважень, передбачених Законом про тероризм 2000 року".

"Ззаборона виходить за межі санкцій, оскільки фактично забороняє організацію відповідно до законодавства Великої Британії та оголошує кримінальним злочином належність до цієї групи, заохочення підтримки, допомога чи використання логотипу цієї групи", - ідеться у повідомленні.

Як вказано, "заборона "вагнера" помістила б її в ту ж юридичну категорію у Великій Британії, що й "Аль-Каїду", "ІДІЛ" та "Хезболлу".

"Цей крок послідував за звинуваченнями депутатів у бездіяльності уряду: одна міжпартійна група парламентаріїв минулого місяця назвала підхід Великої Британії до боротьби з вагнером «вкрай не вражаючим»", пише видання.

Доповнення

Велика Британія вже запровадила санкції проти "групи вагнера", її засновника євгеній пригожина та низки старших командирів мережі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

     • 55500 переглядiв

    Українська ІТ-Армія провела масштабну операцію

     • 46663 переглядiв

    Новини по темі

    До України прибув премʼєр-міністр Фінляндії Петтері Орпо

     • 642971 переглядiв