ukenru
logistika-i-defitsit-palnogo-radnik-prezidenta-nazvav-osnovni-prichini-prodovzhennya-palivnoyi-krizi-v-ukrayini

Логістика і дефіцит пального: радник Президента назвав основні причини продовження паливної кризи в Україні

 • 146107 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Паливна криза затягнулася. Однією з головних причин цього є проблеми з логістикою і дефіцит пального, який накопичився навесні і зараз повністю не перекривається новими поставками. Про це в ефірі марафону “Єдині новини” розповів радник Президента з економічних питань Олег Устенко, передає УНН.

Цитата

“Коли вводилося регулювання (державне регулювання цін на пальне - ред.) на цьому ринку - це була спроба втручатися в ринок. Це було негативною спробою, ми вже бачили негативний ефект цього втручання.

Коли ринок знаходиться вже в дефіцитній зоні, не так швидко перекривається цей дефіцит, який накопичувався тривалий термін часу. Після того, як буде повністю розроблена і нормально буде функціонувати нова логістична система, ринок вийде в рівноважний стан. З точки зору економіки, це мало б вже відбутися, але є проблеми логістичного характеру. І ось ці проблеми, вони не дають зайти в цей рівноважний стан вже зараз”, - зазначив Устенко.

Нагадаємо

У травні після того, як Україна стикнулася з великим паливним дефіцитом, Кабінет міністрів призупинив держрегулювання цін на пальне для того, щоб надати можливість операторам ринку транспортувати на український ринок ресурс з Європи.

Українські Національні Новини

Економіка