ukenru
litva-ne-otrimuvala-zaproshennya-na-inavguratsiyu-zelenskogo-rozglyane-vizit-visokogo-rivnya

Литва не отримувала запрошення на інавгурацію Зеленського: розгляне візит "високого рівня"

 • 17013 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Литва розгляне можливість участі "на високому рівні" в церемонії інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського 20 травня, щойно отримає запрошення. Про це УНН повідомили у Міністерстві закордонних справ Литви.

"Литва розгляне можливість участі в церемонії інавгурації на високому рівні, однак відповідні рішення будуть ухвалені після отримання запрошення", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення організаційного комітету з проведення інавгурації новообраного Президента Володимира Зеленського. МЗС України доручено вирішити питання, пов'язані із запрошенням іноземних делегацій на інавгурацію.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада призначила дату інавгурації на 20 травня.

У команді Зеленського вказали на труднощі через інавгурацію у будень, зокрема, для іноземних делегацій.

Сам Зеленський раніше називав очікуваним днем інавгурації вихідний - 19 травня.

Як повідомляв УНН, за офіційними даними ЦВК, перемогу на виборах Президента України отримав Володимир Зеленський, за якого проголосували 73,22% виборців. Його опонента Петра Порошенка підтримали 24,45% виборців. Володимира Зеленського офіційно оголосили Президентом України. "Голос України" та "Урядовий кур'єр" опублікували офіційні результати виборів 3 травня.

Українські Національні Новини

Політика