ukenru
listopad-2022-viyavivsya-odnim-iz-nayvologishikh-u-kiyevi-za-ostanni-140-rokiv

Листопад-2022 виявився одним із найвологіших у Києві за останні 140 років

 • 917212 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Цьогорічна осінь виявилась доволі теплою. У столиці листопад видався одним із найвологіших, за місяць випало 115% кліматичної норми опадів. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, пише УНН.

Цитата

«За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньомісячна температура листопада у Києві склала +3,1°С, що вище за кліматичну норму на 0,5°С», - ідеться у повідомленні.

Деталі

За словами метеорологів, найхолоднішим днем було 20 листопада, мінімальна температура знизилась під ранок до -5,0°С, а найтеплішим – 9 листопада, коли максимальна температура досягла +13,3°С.

Як зазначається, за місяць на проспекті Науки випало 99 міліметрів опадів, що становить 115% кліматичної норми. Це забезпечило йому 11 позицію у рейтингу найвологіших з 1891 року.

«3 листопада у столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів – 17 мм. Але загалом дефіцит опадів з початку року зберігається на рівні 12%», - зазначили фахівці.

Доповнення

В Україну йдуть антициклони Erik та Gordon

Українські Національні Новини

Суспільство