likar-rozpoviv-pro-pravila-bezpeki-pid-chas-kupivli-vulichnoyi-yizhi

Лікар розповів про правила безпеки під час купівлі вуличної їжі

 • 33464 переглядiв

“Споживачі самі мають оцінювати пункт продажу такої їжі, дивитись на руки продавців, на санітарно-гігієнічні умови зберігання готових страв і продуктів у пункті продажу, зовнішній вигляд страви, а також відмовлятись від споживання страви за найменших сумнівів у її смаку, свіжості і так далі”, — зазначив санлікар.

За його словами, продавці їжі, а також повари можуть самі стати джерелом забруднення їжі й джерелом розповсюдження інфекції, оскільки можуть бути носіями тих чи інших кишкових захворювань, навіть будучи зовні здоровими.

При цьому він додав, що для безпеки харчування необхідно створити умови з водопостачання й водовідведення, а також слідкувати за здоров’ям і чистотою рук персоналу.

Нагадаємо, через вживання продуктів харчування, що містять бактерії, віруси, паразити, токсини і хімікати, щорічно помирає 420 тис. людей.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині блискавка вбила рибалку

     • 23399 переглядiв

    ООС: ворог двічі порушив режим припинення вогню

     • 8921 переглядiв

    На Кіровоградщині горіла олійня

     • 19234 переглядiв

    Чоловік кинувся під потяг у Миколаївській області

     • 9805 переглядiв

    У Харкові “замінували” житловий будинок

     • 8607 переглядiв