ukenru
latviya-zakrivaye-dva-rosiyski-konsulstva-ta-visilaye-personal

Латвія закриває два російські консульства та висилає персонал

 • 112093 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Латвія закриває два російські консульства та наказала співробітникам залишити країну, повідомило у вівторок Міністерство закордонних справ, передає УНН.

Цитата

"Рішення прийнято на знак солідарності з Україною у її боротьбі проти неспровокованої та необґрунтованої військової агресії та війні, розв'язаної росією", — йдеться у повідомленні.

Деталі

Консульства у містах Даугавпілс та Лієпая мають закритися. У заяві йдеться, що персонал має виїхати до 20 квітня.

Дипломатичний персонал цих генеральних представництв оголошений персонами нон грата у Латвії.

У МЗС вказали, що Латвія неодноразово і найрішучіше засуджує агресію росії та її повномасштабне вторгнення в Україну.

"Міжнародне співтовариство отримало численні повідомлення про вбивства, звірства та військові злочини, вчинені російськими військами проти мирних жителів, а також про навмисні напади російських військових на громадянську власність та інфраструктуру в окупованих регіонах України", — йдеться у заяві міністерства.

Незаконне вторгнення росії та військові злочини, вчинені її військами, є явним порушенням міжнародних зобов'язань та зобов'язань російської федерації. У міністерстві заявили, що ті, хто приймав, реалізовував та підтримував у силі рішення щодо військової агресії та злочинів в Україні, повинні взяти на себе повну відповідальність.

Додамо

Литва та Латвія знижують рівень дипломатичних відносин із рф. Вільнюс відкликає свого посла з Москви та закриває російське консульство у Клайпеді. Раніше Литва стала першою країною, яка відмовилася від російського газу. Потім газ із росії перестав надходити до Латвії та Естонії. Німеччина пізніше оголосила, що вишле з країни 40 російських дипломатів та ще низка країн оголосили про подібні кроки.

Українські Національні Новини

Новини Світу