ukenru
kytai-obitsiaie-importuvaty-bilshe-tovariv-i-posluh-z-frantsii

Китай обіцяє імпортувати більше товарів і послуг з Франції

 • 21732 переглядiв

Китай обіцяє імпортувати більше високоякісних товарів і послуг з Франції на тлі триваючої торгової напруженості через експорт китайських електромобілів до Європи.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що Китай буде імпортувати більше високоякісних товарів і послуг з країни ЄС; також він сподівається, що політика зниження ризиків у Європі не спрямована проти КНР.

Про це передає УНН із посиланням на Reuters.

Китай у понеділок пообіцяв імпортувати більше високоякісних продуктів і послуг із Франції. Міністр закордонних справ Ван І зробив відповідну заяву на прес-конференції зі своїм французьким колегою Стефаном Сежурном.

Відповідна заява лунає на фоні триваючого європейського розслідування щодо експорту китайських електромобілів, яке було підтримане Парижем та загрожувало спровокувати торговельну суперечку "око за око" між Францією та Китаєм, зауважує видання.

01.04.24, 13:00 • [views_0]

Контекст

Європейський Союз наразі розглядає можливість запровадження штрафних тарифів на китайські автомобілі, не в останню чергу за ініціативи Франції, з метою захисту своєї промисловості.

Наразі триває розслідування щодо того, чи отримують китайські виробники електромобілів субсидії, які спотворюють конкуренцію. Розслідування має бути завершене цього року.

У відповідь у січні Китай розпочав антидемпінгове розслідування щодо імпорту бренді з Європи, переважна більшість якого походить з Франції.

Цього місяця міністр торгівлі Китаю відвідає Європу у супроводі представників провідних автовиробників BYD, Saic і Geely, щоб обговорити розслідування Єврокомісії.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян не проводитиме щорічної пресконференції після парламентської сесії цього року, поклавши кінець 30-річній традиції і сигналізуючи про зниження авторитету прем'єр-міністра за часів глави Сі Цзіньпіна.