ukenru
kuleba-zvernuvsya-do-ministriv-trokh-krayin-nato-rf-maye-zrozumiti-scho-naslidki-yiyi-viyskovikh-avantyur-budut-bolyuchimi

Кулеба звернувся до міністрів трьох країн НАТО: РФ має зрозуміти, що наслідки її військових авантюр будуть болючими

 • 13712 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Україна звернулась до країн Балтії з проханням говорити про необхідність практичної підтримки України на міжнародному рівні. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції з колегами з Естонії, Латвії та Литви, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Слів підтримки – недостатньо. Я не маю сумнівів, що Естонія, Латвія і Литва завжди готові не лише словом, але і конкретним ділом підтримати Україну. Але я таож звернувся до колег з проханням щоб вони як члени ЄС та НАТО говорили з іншими членами цих організацій про необхідність практичної підтримки України. Важливо дати Росії чітко зрозуміти, що наслідки у разі військових авантюр з її боку, будуть дуже болючими”, - сказав міністр.

Деталі

Зі слів Кулеби, Балтійські країни підтвердили готовність до спільних дій в ООН, ОБСЄ та інших міжнародних організаціях з метою консолідації дієвої міжнародної підтримки у протистоянні російській агресії.

“Світ – на стороні України та міжнародного права, і це – один з елементів стримування Росії від безрозсудних дій”, - додав він.

Довідково

Міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії цього тижня відвідують Україну.

Візит має на меті продемонструвати солідарність Естонії, Латвії та Литви з Україною на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації, зокрема небезпечного нарощування військової присутності поблизу українських кордонів, суттєвого загострення безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та масованої російської пропаганди.

Українські Національні Новини

Політика